forum-marketing-deel-een

Video: Forum Marketing (1/3)

Dit filmpje is de eerste uit een serie van drie over forum marketing, een krachtig internet marketing middel. Dit eerst filmpje is een introductie, waar wordt uitgelegd wat een internet forum precies is en hoe het werkt. Voor sommige mensen zal dat wel al gesneden koek zijn maar het is toch goed om even bij het begin te beginnen, ook omdat de volgende twee filmpjes voortborduren op wat er hier al gezegd wordt.

Wat is een internet forum?

In het kort komt het erop neer dat een forum een website is door één of meer mensen opgericht met een bepaald interessegebied dat centraal staat. Anderen die deze interesse delen kunnen dan op dit forum samenkomen om van gedachten te wisselen over het onderwerp. Dat kan overigens van alles zijn, van spijkerbroeken tot computers en van gewichtheffen tot dieet. Meestal is het overigens ook vrij specifiek, waar het niet gaat om computers maar om Apple computers bijvoorbeeld.

Wat wordt er dan eigenlijk op zo’n forum besproken?

Een forum bestaat uit verschillende onderwerpen die onder elkaar staan, zogeheten threads. Meestal gaat het om een concrete vraag waar iemand mee zit. Iemand krijgt bijvoorbeeld zijn Apple laptop niet meer gestart en vraagt anderen om hulp hiermee op een forum over Apple computers. Anderen met ervaring met dit probleem kunnen dan op zijn vraag reageren en hem van raad voorzien. Zo helpen mensen elkaar op een forum.

Waarom is dit interessant voor ondernemers?

De kans is groot dat er een forum of zelfs verschillende fora bestaan die zich richten op de branche waarin u actief bent. Daar zit dus een concentratie van potentiële klanten. Maar voordat u nu meteen verkooppraatjes op het eerste het beste blog begint te spuien, bekijk ook even de andere twee filmpjes over dit onderwerp, dan komt u er snel achter dat er nog wel een bepaald forum etiquette bestaat dat u het beste in acht kunt nemen.

1 reply

Comments are closed.