forum-marketing-deel-drie

Video: Forum Marketing (3/3)

Dit filmpje is de derde uit een serie van drie over forum marketing, een krachtig internet marketing middel. In dit filmpje ga ik in op hoe het actief reageren op webfora het snelst te realiseren valt.

Veel reageren

Laat ik allereerst nog maar eens benadrukken dat het van belang is om vaak te reageren op webfora als u deze internet marketing strategie goed wilt inzetten. Het opbouwen van autoriteit, vertrouwen en betrokkenheid kost tijd en pas na een poosje kan het zijn vruchten af gaan werpen, als u lange tijd veel reageert. Maar hier kleeft natuurlijk een groot nadeel aan: het kost veel tijd. Hoe is dat op te lossen?

Weinig tijd

Stel u zou alle webfora waar u de activiteit bij wilt houden steeds handmatig af moeten lopen. Dat is nogal een werk. Met vijf webfora bent u dan al even zoet. Bovendien is een webforum vaak opgedeeld in verschillende secties die u dan ook nog eens zou moeten doorspitten. Dat is eigenlijk een onbegonnen werk. Hier is wel een oplossing voor: maak gebruik van RSS Feeds.

RSS feeds

Een RSS feed is eigenlijk een kanaal dat bij een website hoort. Elke keer als er wat nieuws op die website verschijnt, dan wordt dat doorgemeld aan de RSS feed. Als u zich dus abonneert op die RSS feed blijft u goed op de hoogte. Nu wordt de RSS feed in eerste instantie eigenlijk veel gebruikt voor blogs, zodat mensen zich op blogs kunnen abonneren, maar het werkt ook goed op webfora. Die zijn meestal ook voorzien van een RSS feed. Als u nu een RSS reader installeert, zoals bijvoorbeeld RSS Owl, dan kunt u al deze RSS feeds in dit programma opnemen. U kopieert simpelweg de RSS feed link en u plakt hem in het programma. Het programma houdt vervolgens voor u alle activiteit bij. U heeft dan een goed overzicht van alle webfora die u bij wilt houden, netjes onder elkaar. U hoeft alleen nog maar zo nu en dan eens te kijken of er al een nieuw bericht binnen is gekomen. Zie het filmpje hierboven voor meer practische instructies over hoe u een RSS feed in een RSS reader programma kunt zetten.

1 reply

Comments are closed.