avatar250x250

Mijn naam is Lucas van Heerikhuizen. Sinds 2013 ben ik mij professioneel gaan bezighouden met web design en internet marketing. Ik heb deze keuze gemaakt omdat zoveel verschillende zaken die mij intrigeren er samen komen. Aan de ene kant is er de logica die er schuil gaat achter de broncode waaruit webpagina’s zijn opgebouwd. Aan de andere kant is er ook de schoonheid van het echte design en de graphics. Bovendien is er nog de toegepaste psychologie en de kick van het meten van de resultaten, wat weer meer een erfenis van klassieke marketing is. Het is altijd moeilijk kiezen tussen deze richtingen voor mij en in het internet marketing vak hoeft dat gelukkig ook niet. Daarom voel ik er mij thuis.

Een onverwachte achtergrond: godsdienstwetenschappen

Mijn achtergrond is minder verrassend dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. Ik heb namelijk godsdienstwetenschappen gestudeerd. Nu zou u zich kunnen afvragen wat een afgestudeerde godsdienstwetenschappen te zoeken heeft in de wereld van internet marketing. Dat valt eigenlijk wel uit te leggen. Tegen het eind van mijn studie heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het meer op bekeringen gerichte Christendom in de Verenigde Staten. In de VS is immers nooit een staatsreligie geweest en alle verschillende godsdiensten daar moesten ieder individu er van overtuigen dat hun godsdienst de beste was. Een marktsituatie dus. Misschien ook wel de eerste, want veel van de marketingitechnieken zijn denk ik geboren in deze religieus pluralistische samenleving. Het is toch ook niet voor niets dat termen als evangelisatie en conversie nu in marketing worden gebezigd, terwijl ze toch een onbetwistbaar religieuze oorsprong kennen.

Wat bovendien centraal staat is de kunst van de overtuiging. Geloven in iets, overtuigd worden, is voor alle twee van belang, of dit nu gaat om een God of om een product. Mijn fascinatie voor geloof heb ik dus niet verloren toen ik mij zelf op internet marketing heb besloten te richten. Het zorgt denk ik ook wel voor een kijk op de zaak die verschilt van veel van mijn vakgenoten die een meer commerciële achtergrond kennen.

Altijd schrijven

Ik houd van code en graphics, maar ik houd misschien wel het meest van schrijven. Uiteraard stond tijdens mijn studie het schrijven centraal, en het voelt erg goed om nu voor mijn werk professioneel ook mijn schrijfvaardigheden in te zetten. Dat richt zich uiteraard op copywriting, waar ik graag pagina’s, brochures en mailinglijsten verzorg. Maar ik mis bij deze activiteiten natuurlijk de vrijheid om te kunnen schrijven wat ik zelf wil. Daarom blog ik ook graag. Op deze site hou ik ook een blog bij, waar ik in de eerste plaats stil sta bij ontwikkelingen en nieuwtjes met betrekking tot internet marketing. Toch zet ik ook graag een stap terug en verbaas ik mij graag over zaken die mij interesseren. Dit richt zich uiteraard meer dan eens op onverwachte parallellen tussen internet marketing en religie. Ik hou mijn blog graag gevarieerd. Ik nodig u uiteraard ook graag uit om mijn blog in de gaten te houden.

Bekijk CV van Lucas van Heerikhuizen