wordpress-plugin

wordpress-plugin

We hebben nu een domeinnaam gekozen, we hebben WordPress geïnstalleerd en we hebben de WordPress site voorzien van een theme. We zijn al een heel eind op weg. Maar de functionaliteit van onze WordPress site is nog niet compleet. Er zijn nog wat componenten die ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van backups, veiligheid, de integratie met sociale media platforms, etc. Al deze beperkingen worden opgeheven met plugins.

Yoast SEO Plugin

Er zijn voor alle specifieke problemen wel oplossingen te vinden door middel van plugins. Maar er zijn ook plugins die niet specifieke problemen oplossen. Een plugin waar eigenlijk niemand zonder kan is de Yoast SEO plugin. Als u wilt dat uw artikelen goed gevonden kunnen worden door de zoekmachines moet de opmaak daar ook op afgestemd zijn. Dan is deze Yoast plugin onmisbaar. In een apart venster kunt u voor elk nieuw artikel een centraal keyword opgeven dat u met het stuk geassocieerd wilt hebben. De plugin vertelt u dan meteen of dat woord ook goed genoeg in het stuk is opgenomen of dat u nog over bepaalde revisie kunt nadenken. Bovendien voorziet deze plugin uw website ook van een aantal andere handige trucjes, zoals een geoptimaliseerde XML sitemap en het voorkomen van dubbele inhoud, wat anders nog wel eens tot problemen kan leiden.

Shareaholic

Het is natuurlijk prettig als mensen uw stukje op hun eigen sociale media profielen delen. Dan kan uw stukje immers snel viral gaan. Minder mooi is het als het erg moeilijk is om het stukje op Facebook of Twitter te krijgen. Het beste is dan natuurlijk dat er op de website zelf al knoppen beschikbaar zijn waardoor inhoud snel te delen valt. Met de plugin shareaholic is dat zo gedaan. U kunt voor verschillende populaire diensten zoals Facebook, Twitter en zelfs Google+ de mogelijkheid geven voor uw gebruikers om het rechtstreeks te delen.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van plugins die de functionaliteit van uw website verder kunnen uitbouwen. Door ze slim in te zetten kunt u dan snel uw website verbeteren. Een gevaar is echter wel een overdaad aan plugins, die zouden kunnen leiden tot conflicten tussen de verschillende toevoegingen en zouden bovendien de website wel eens kunnen vertragen. Dit zijn uiteraard zaken om voor op te passen. Vaak is een bepaalde functionaliteit ook al in het theme ingebouwd. Verken dus eerst goed de mogelijkheden die een theme al biedt voordat u onnodig plugins installeert.