wordpress-theme

wordpress-theme

Zodra uw domeinnaam geregistreerd is en u WordPress heeft geïnstalleerd is het tijd om een WordPress theme te kiezen. Dit bepaalt hoe uw website eruit zal komen te zien. Hoe kies je nu een goed theme? Dat is niet altijd eenvoudig. Er zijn er heel veel beschikbaar. We zullen hier een aantal tips noemen waar wel op te letten valt bij het kiezen van een theme.

Responsive

Zoals we allemaal weten worden mobiele toestellen zoals smartphones, tablets en laptops steeds belangrijker. Uw website moet dus ook goed overkomen op al deze toestellen en niet alleen maar op een desktop er goed uitzien. Een manier om er voor te zorgen dat uw theme zich goed aanpast aan het medium waarmee het bekeken wordt is om er op te letten dat het responsive is. Het komt er in het kort op neer dat onderdelen worden gestapeld naarmate de breedte van het scherm kleiner wordt. Wat naast elkaar komt te staan op een groot scherm komt dus onder elkaar te staan op een smartphone. Ook bewegen de grootten van alle elementen van uw website mee zodat alles goed leesbaar en overzichtelijk blijft. Zelfs menu’s passen zich aan het medium aan. Als u dus wilt dat u de mobiele bezoekers goed kunt bedienen, kies voor een responsive theme.

Commercieel of niet?

Er zijn een heleboel themes gratis verkrijgbaar. Veel van die themes zijn helemaal zo gek nog niet. Een aantal populaire themes zoals Clean Retina en Responsive kunnen u al een heel end op weg helpen. Commerciële themes bieden vaak meer functionaliteit, betrouwbaarheid en vaak ook wat extra eye-candy. U weet natuurlijk niet meteen of u al die bijzondere zaken nodig heeft. Omdat het eenvoudig is om van theme te wisselen zou u er dan voor kunnen kiezen eerst te beginnen met een goed gratis exemplaar. Vroeg of laat zult u dan wel de beperkingen van dit theme tegenkomen. Als u dan een lijstje met wensen heeft verzameld kunt u gericht op zoek gaan naar een commercieel theme. Zo loopt u het minste risico om meteen al geld uit te geven aan een commercieel theme dat uiteindelijk niet blijkt te zijn wat u wilde.

Zoek op uw branche

Themes zijn vaak al gebouwd met een specifieke doelgroep voor ogen. Inmiddels zijn er zoveel themes op de markt dat er vast wel een aantal beschikbaar zijn specifiek voor iemand in uw situatie. Zo zijn er themes speciaal voor kleine ondernemers, restaurants, dienstverlenende bedrijven, etcetera. Zoek dus eerst eens op uw branche of specifieke situatie en kijk wat er daar voor themes voor beschikbaar zijn. De kans is groot dat het de functionaliteit in zich bergt die u nodig zult hebben.

De prijzen voor een commercieel theme hoeven overigens niet zo hoog te zijn. Voor twaalf dollar heeft u al een goed theme te pakken en meer dan vijftig dollar kost het haast nooit. Zoek veel naar de ervaringen van anderen en houd top tien lijstjes in de gaten van verschillende themes. Probeer ook rustig eerst een aantal gratis themes uit om een beetje gevoel te krijgen voor hoe het werkt. Dan weet u ook beter waar u op moet letten. Uiteindelijk kunt u dan het juiste theme voor uw bedrijf vinden.