handboek-seo

Boekbespreking: Handboek SEO

Veel mensen weten nog steeds niet goed wat SEO is. Misschien zijn ze er inmiddels achter dat het search engine optimization betekent, maar dat zegt ze nog niet echt veel. Het is in wezen ook moeilijk te vatten is, waar het eigenlijk een denkwijze is die op alles wat je met je website doet kan worden toegepast. Het boek Handboek SEO kan deze zienswijze goed vatten en uitleggen hoe je het op alle aspecten van je website kunt doorvoeren.

Read more

jquery-de-basis

Boekbespreking: jQuery de Basis

Men stelt steeds hogere eisen aan websites. Het is voor veel bezoekers inmiddels niet meer voldoende om slechts informatie te krijgen op wat heet een “brochure” website. Zelfs al is die informatie goed gepresenteerd en voorzien van mooie afbeeldingen, dan nog kan een bezoeker wat missen. Hij wil iets doen, hij wil meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het salariskompas van intermediair. Dat is een dienst die een informatieverschaffer, intermediair is immers een tijdschrift, aanbiedt om zo bezoekers aan zich te binden. Het internet ontwikkelt zich dus steeds meer als een platform voor applicaties en niet langer als slechts een verzamelplek van informatie. jQuery is één van de dingen die dergelijke veranderingen mogelijk maken.

Read more

corehtml5canvas

Boekbespreking: Core HTML5 Canvas

De gebruikelijke talen waar een website zich van kan bedienen, te weten html, css en javascript, laten soms grafisch wat te wensen over. Al snel ben je aan het goochelen met <div> elementen en zoek je naar oplossingen voor problemen die eigenlijk onnodig lijken te zijn, maar slechts het resultaat zijn van het feit dat webpagina’s aanvankelijk niet gemaakt zijn met een geavanceerde grafische interface in gedachten. Daar is sinds een aantal jaar een oplossing voor: het html5 <canvas> element. Maar wat kun je met dit element? Dat wordt in het boek core html5 canvas van David Geary uitgebreid besproken.

Read more

php en mysql

Boekbespreking: PHP en MySQL de Basis

Als je met WordPress werkt en je gaat wat dieper, dieper nog dan aanpassingen maken met behulp van html en css, dan kom je terecht in de wereld van PHP en MySQL. In een eerder stuk noemde ik WordPress de motor van een website, PHP en MySQL zijn in dat geval de onderdelen waaruit die motor is opgebouwd. De meeste gebruikers hebben geen kennis nodig van PHP om toch met WordPress een goede website te kunnen bouwen en hebben hoogstens wat html en css kennis nodig. Soms kan het echter toch handig zijn, zoals als je toch een breadcrumb aan de header van je theme wilt toevoegen als het theme je daar niet toe in staat stelt of je wilt toch meteen je contactgegevens onder je logo hebben staan. Dan is het handig om te weten hoe je dat moet doen, en dat moet met PHP.

Read more

boek-html-en-css-front

Boekbespreking HTML en CSS de Basis

Het valt te bepleiten dat zelfs als je geen internet specialist bent, het toch geen kwaad kan als je een heel klein beetje code kunt schrijven. Het kan iedere ondernemer helpen bij het opzetten van een online marketing strategie, al was het maar om te weten hoe gemakkelijk het is en hoeveel code aanpassingen dus eigenlijk zouden moeten kosten. Er zit dus emancipatie in. Tegelijkertijd heeft u waarschijnlijk niet heel veel tijd om alles nauwkeurig te gaan leren. Een beetje basiskennis is alles wat u wilt en nodig heeft. Dan is het boek HTML en CSS de Basis van Andree Hollander zeker aan te raden.

Read more

kickstart-wordpress

Boekbespreking Kickstart WordPress

Als ondernemer hoeft u uiteraard niet een internet expert te zijn. Het is belangrijker dat u goed in uw vak bent. Toch is het wel handig en misschien zelfs wel noodzakelijk om wat meer over de technologie te weten waar u gebruik van maakt, zonder meteen teveel tijd eraan kwijt te zijn. Mocht u gebruik maken van WordPress als basis voor uw website, dan kan ik dit boek zeer warm aanbevelen.

Read more